Næringsliv

Advokat frifunnet for dokumentforfalskning

Advokat Olav Sylte (38) ble i Kristiansand tingrett torsdag frifunnet for anklagen om dokumentfalsk, men ble dømt til betinget fengsel i 45 dager.

Artikkel av: NTB
22. mai 2008 - 14.28

Sylte var tiltalt for å ha medvirket til å forfalske et dokument som ble lagt fram for norske tollmyndigheter der prisen på en innkjøpt Mercedes fra Tyskland var endret fra 9.000 til 5.500 euro.

I retten nektet Sylte for å ha medvirket til dokumentforfalskningen, men erkjente at han visste om at beløpet var blitt endret.

Kristiansand tingrett mener det er rimelig tvil om Syltes strafferettslige rolle i denne sammenhengen, og han ble torsdag derfor frifunnet for den alvorligste delen av tiltalen, melder fvn.no.

Sylte ble dømt for overtredelser av bokføringsloven, ligningsloven, merverdiavgiftsloven og toll-loven. Prøvetiden for den betingede fengselsstraffen på 45 dager er satt til to år.

En mann i 40-årene som selger biler i Syltes bilbutikk, erkjente i retten å ha bidratt til dokumentforfalskning for Mercedesen. Han ble dømt til betinget fengsel i 15 dager med to års prøvetid. (©NTB)