Næringsliv

- Oljeprisen skal videre opp

DnB NOR Markets mener utsiktene for oljeprisen på kort sikt peker mot videre oppgang.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Øystein Schmidt
16. mai 2008 - 14.36

Oljeprisen holder seg over 125 dollar pr fat i New York fredag, og oljemarkedsanalytiker Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets mener utsiktene for oljeprisen på kort sikt peker mot videre oppgang.

"Den fundamentale balansen tilsier lagerbygging fremover, raffinerimarginene er svake og OECD-lagrene ser dekkende ut. Markedet fokuserer imidlertid på utsiktene på mellomlang til lang sikt. Skuffende tilbud fra non-Opec, pågående geopolitiske problemer, negativ nyhetsstrøm rundt biodrivstoff, aggressiv retorikk fra Opec og fortsatt fallende grei etterspørsel fra land utenfor OECD fortsetter å få oppmerksomhet", heter det i en oppdatering fredag.

Dette melder TDN Finans.