Næringsliv

Gjør bilkuppet nå

Markedet flommer over av usolgte biler. Nå kan du gjøre et skikkelig auto-varp!

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Artikkel av: Øystein Schmidt
24. juni 2008 - 07.27

Bilmarkedet er på defensiven for tiden, og synker med over seks prosent i forhold til fjoråret, skriver Dagbladet. Dette kan du virkelig gjøre en god forretning på. For nå hardner for alvor kampen om kundene til, og bilannonsene renner over av prisrabatter og spesialtilbud. Det er nå du skal gjøre bilkuppet!

Mulighetene til å spare titusner er nå større enn på veldig lenge, for når bilimportørene har tatt inn for mange biler - ja, da må disse ut for å unngå alt for store tap. For mange importører som brenner inn med for mange kjøretøy er priskampanjer og utstyrsrabatter eneste utvei. De må rett og slett få solgt bilene sine, om enn med lavere marginer enn først antatt.

Tar du deg i tillegg tid til en real pruterunde - både med tanke på brukt- og ny-bil - kan det virkelig være penger å spare.

Toyotas sjef i Norge, Tor I. Berge, innrømmer at selskapet hans må ty til rabatter i dagens marked.

- Vi liker ikke situasjonen, men bilmarkedet har bølget før og vil gjøre det igjen. Vi satser nå på fyldige utstyrspakker og kan love gunstige kjøp.

Berge har heller ingen vanskeligheter med å erkjenne at man som kunde helt klart gjør de beste dealene i et krympende marked.

Også Volkswagen, Opel, Peugeot, Hyundai, Renault, Citroën, Kia, Saab, Fiat, Alfa Romeo, Dodge, Jeep og Chrystler sliter med samme problematikk som Toyota, og også her bør man som bil-kjøper kunne stikke avgårde med pene besparelser ved handel.