Næringsliv

- Strålende tider i denne sektoren

Pengene flommer inn i supplymarkedet, men fremover vil strømmen av mynt bli enda sterkere. Det spår en av Norges-toppene i sektoren.

Foto: iStockPhoto

Foto: iStockPhoto

Artikkel av: Stein Ove Haugen
28. august 2008 - 14.03

De tre forsyningsrederiene Dof, Deep Sea Supply og Rem Offshore presenterte i går et samlet driftsresultat på over en milliard kroner i første halvår. I snitt var driftsmarginene på 37 prosent for de tre selskapene. Men dette er bare begynnelsen på pengeregnet, skal vi tro John Fredriksens supplysjef Odd Brevik. Han spår den regelrette Clondyke-stemningen resten av året og i tiden fremover.

- Markedet er stramt og ratenivået høyt. Vi ser akkurat det samme bildet over hele kloden nå. De gode tidene vil vare lengre enn man har regnet med. Slik dette utvikler seg tror jeg 2007 og 2008 kan komme til å ligge i den lave enden av skalaen, sier han til Dagens Næringsliv.

Brevik tror etterspørselen etter supplybåter fremover vil sende dagratene like høyt som de var på rekordtiden sommeren 2006, og at de fort kan bli liggende der en stund fremover. Og de ventede nybyggene som skal være på vei er Brevik overhodet ikke bekymret over. Verkstedene greier uansett ikke å levere til avtalt tid, mener han.

Også Dof-gruppens sjef Mons Ass er meget optimistisk med tanke på supply-fremtiden.

- Periodemarkedet er veldig sterkt, sterkere enn vi noensinne har opplevd, sier han til Dagens Næringsliv.