Næringsliv

Han skal forsvare Norges ære i Monopol-VM

19-åringen Bjørn Halvard Knappskog fra Asker skal representere Norges ære når det 13.verdensmesterskapet i Monopol sparkes i gang i Las Vegas denne uken.

Bjørn Halvard Knappskog

Bjørn Halvard Knappskog

Artikkel av: Sverre Rørvik Nilsen
20. oktober 2009 - 15.13

Asker-gutten vant VM-plassen da han utklasset konkurrentene i norgesmesterskapet tidligere i år.

Denne uken vender Monopol-entusiaster fra hele verden blikket mot Las Vegas og verdensmesterskapet i Monopol. Flere enn 500 millioner mennesker har spilt/spiller Monopol på verdensbasis, og i mesterskapet i Las Vegas fra 20. til 22. oktober vil hele 40 nasjoner være representert. Deltagerne skal kjempe om den gjeve tittelen som verdensmester for de neste fire årene. Bjørn Halvard Knappskog representerer Norge i et av årets virkelig store brettspillmesterskap.

- Da jeg kvalifiserte meg videre fra delfinalen på Aker Brygge, ble jeg utrolig giret på å komme meg så langt i konkurransen som mulig. Jeg trodde vel ikke da at det skulle holde hele veien til Las Vegas, men nå har det blitt en realitet. Det er utrolig gøy, og jeg gleder meg til å forsvare Norges ære i VM, sier Bjørn Halvard Knappskog.

Knappskog utspilte de øvrige 37 deltagerne i norgesmesterskapet i mars måned og stakk av med mestertittelen, men i Las Vegas vil han trolig møte enda tøffere konkurranse når han skal spille mot 40 nasjonale vinnere fra hele verden. I tillegg til heder og verdighet og tittelen som verdensmester i fire år, konkurrerer de om en pengepremie tilsvarende potten i et Monopol-spill i dollar (20 580 dollar - når man spiller med den spesielle hurtigterningen) og selvfølgelig det gjeve Monopoly World Championship-troféet.