Næringsliv

95.000 Tamiflu-pakninger solgt på fire dager

Det norske reseptfritaket på influensamedisinen Tamiflu er en suksess. I løpet de fire første dagene Tamiflu var tilgjengelig uten resept ble det solgt nesten 100.000 pakninger.

Tamiflu selges på apotekene. Foto: Scanpix

Tamiflu selges på apotekene. Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
9. november 2009 - 17.04

Helse- og omsorgsdepartementet bestemte i forrige uke at den etterspurte influensamedisinen skulle være tilgjengelig uten resept som en midlertidig ordning. Første salgsdag var torsdag og tall fra Apotekforeningen viser at vi kjøpte 95.069 Tamiflu-pakninger fra torsdag til søndag.

Til sammenligning ble det fra januar til og med oktober i år solgt 89.426 pakninger Tamiflu her i landet.

- Beregninger fra helsemyndighetene antyder at 330.000 nordmenn kan ha fått svineinfluensa hittil. Dette anslaget er økt med 150.000 personer sist uke, opplyser informasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen. (©NTB)