Næringsliv

Dette skjer i dag - fredag

Resultatsesongen ruller videre, og bøttevis med makrotall - noen av dem svært viktige - skal fordøyes.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
29. januar 2010 - 06.00

Resultatsesongen ruller videre på Wall Street, i dag er det 52 selskaper som skal i aksjon, deriblant Chevron og Honeywell. Oversikten finner du her.

Ellers i utlandet merker vi oss Autoliv, Infenion Technologies og NTT Docomo.

makrofronten kommer det bøttevis med nøkkeltall i dag.

Japan:Arbeidsledighet desember Japan:KPI januar Japan:Industriproduksjon, foreløpig, desember ØMU:M3 desember ØMU:Arbeidsledighet ØMU:KPI flashestimat USA:BNP 4. kvartal, klokken 14.30 USA:Privatforbruk 4. kvartal, klokken 14.30 USA:Kjerne PCE 4. kvartal, klokken 14.30 USA:Chicago PMI januar, klokken 15.45 USA:Michigan forbrukertillitsindeks (endelig), januar klokken 15.55

SSB legger også frem viktige tall.

Detaljhandel desember Varehandel desember Overnattingsstatistikk Utdanningsstatistikk. Studenter ved universiteter og høgskoler. Foreløpige tall Statsregnskapets inntekter og utgifter Bedrifter Rapport: Flyktninger og arbeidsmarkedet

Innenriks velger vi å nevne følgende hendelser:

Stavanger: KrFs lokalpolitikerkonferanse. Partiets pågående strategiprosess og veivalg framover vil være hovedtema på konferansen. Partileder Dagfinn Høybråtens holder tale fredag klokken 16.10. Gardermoen: Båren med Claes Joachim Olsson, som ble drept av en veibombe i Afghanistan mandag, ankommer Gardermoen fredag klokken 12.00. Oslo: Utenriksminister Jonas Gahr Støre møter Armenias utenriksminister Eduard Nalbandyan. Lørenskog: Kongen er til stede ved åpningen av Postens nye Østlandsterminal. Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa deltar også på åpningen. Oslo: Anken i den såkalte vannverkssaken går for Eidsivating lagmannsrett. Tidligere vannverkssjef Ivar T. Henriksen har anket dommen fra Nedre Romerike tingrett, der han ble dømt til åtte års fengsel for grov korrupsjon og grov økonomisk utroskap. Davos: Kronprins Haakon er til stede ved årsmøtet i World Economic Forum - Young Global Leaders.

Kilder: CNBC, TDN Finans, SSB, NTB