Næringsliv

Norsk skandale-selskap konkurs

Selskapet til den skandaleomsuste Jo Remme er slått konkurs, men Remme er forduftet.

Jo Arild Remme - Foto: Marc Karam

Jo Arild Remme - Foto: Marc Karam

Artikkel av: Stein Ove Haugen
25. januar 2010 - 13.22

Brønnøysundregistrene kunngjorde fredag konkursåpning i Betonbet Technology AS, selskapet til den skandaleomsuste nordmannen Jo Arild Remme. Betonbet Technology AS var det norske selskapet i Remmes kompliserte selskapsnett.

- Det kom seks konkursbegjæringer fra ansatte, forteller advokat Hilde Larnerud, i advokatfirmaet Nicolaisen til HegnarOnline. Hun har siden i fjor høst representert en rekke tidligere ansatte av Remme, etter de ikke fikk utbetalt lønn.

Remme-sakenPoker-selskapene Eurolinx og BetonBet ble oppløst i sommer, etter at Linx Media Group, som eide de to nettstedene, forsøkte avvikling.

Sunnmøringen Jo Arild Remme stod oppført som CEO av selskapet Eurolinx, og den tidligere profilerte pyramide-bakmannen, var igjen sentral i kontroversielle forretninger.

Flere innsidere i bransjen stiller seg skeptiske til Remme, og henviser til rykter om at han er forbundet med tvilsom virksomhet.

Remme skal ha benyttet spillerkonti som sin personlige konto, og drevet gamblingvirksomhet på Malta uten lisens.

En rekke spillere har i høst kontaktet HegnarOnline i forbindelse med store summer som var fastlåst på spillerkonti. I mange tilfeller dreide dette seg om flere hundre tusen dollar per konto.

Etter rykter hadde verset over lengere tid i bransjen, flyttet flere spillere sine midler over til andre nettverk, i frykt for nettopp en slik situasjon.

Pokerspiller-gjeldHegnarOnline har tidligere vært i kontakt med Marc Karam, som personlig har vært sponset av Remme og jobbet nært med han i tre år.

- Jeg har tapt utrolig mye penger på svindelsaken. Jeg er en av de største taperne i denne skandalesaken, sa Karam til HegnarOnline.

Ikke første gangI sommernummeret av Kapital i 2004 ble pyramidenettverket Club Paltinum Inc. med Isla Bonita Casion avslørt. Det var preget av mange intriger og et par spilleautomatkonger, en tidligere kråkebolleforedler og noen naive pyramidebyggere var den gang i full krig.

Drømmen om raske penger lokket mer enn 1.000 inn i pyramiden, til en inngangsbillett på opptil 12.500 kroner. Og dermed var også diskusjonen blant toppene om hvilket merke privatfly de burde anskaffe.

Sunnmøringen Jo Arild Remme var en av tre som stod bak pyramidespillet, ifølge Kapital.