Næringsliv

Pyramideidiotene rir igjen

T5PC-mannen Jim Wolden er tilbake i nytt pyramidespill. Hvor mange idioter lar seg lure denne gang?

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Stian Jacobsen
11. februar 2010 - 10.53

Finansavisen kan i dag fortelle at Jim Wolden, som angivelig tjente 50 millioner kroner på pyramidesvindelen The Five Percent Community (T5PC), nå har blitt sentral i et nytt stort pyramidespill som vokser i rekordfart. Fortunelines er navnet.

Wolden er imidlertid ikke offisiell frontfigur for systemet, men kilder bekrefter til Finansavisen at Wolden er tildelt de ti første brukerkontiene uten noen form for betaling. Det er imidlertid understreket at Wolden angivelig ikke skal ha ansvar for økonomien i systemet.

Den offisielle personen bak Fortunelines oppgis å være en Frank Scholten, noe imidlertid Scholten hårdnakket benekter. Han hevder personene bak Fotunelines har stjålet hans identitet og at han ikke har noe med selskapet å gjøre.

Pyramidespillet er bygget opp på en slik måte at man ved innbetaling av en sum på mellom 590 og 50.000 euro får tilgang til et valutahandelssystem som gir signaler om hva man skal foreta seg i markedet.

Ifølge hjemmesiden til Fortunelines vil systemet gi «selvtilliten til en senior valutainvestor og gi mulighet til å utnytte ubegrensede muligheter til rikdom og frihet».

Det lokkes med en en avkastning på kapitalen på hele tre prosent pr. dag. På årlig basis gir det en avkastning på godt over fire millioner prosent!

Les hele artikkelen i Finansavisen.