Næringsliv

Petter A. Stordalen knuser rivalene

Energibunten Petter A. Stordalen er Østlandets beste vekstskaper.

Petter Stordalen - Foto: Scanpix

Petter Stordalen - Foto: Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
18. oktober 2010 - 20.01

Petter Anker Stordalen fra Choice Hotels Scandinavia vant i kveld Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2010, region Øst. Kåringen er del av verdens største vekstskaperprogram, som arrangeres i over 50 land. Kveldens kåring var den første av i alt seks regionale kåringer i Norge.

Vekstskapere fra to øvrige Oslo-bedrifter ble hedret som finalister på arrangementet som fant sted på Thon Hotel Opera i Oslo. Region Øst består av fylkene Oppland, Hedmark, Buskerud, Akershus, Oslo og Østfold, og følgende vekstskapere ble kåret som finalister fra regionen:

- Petter Anker Stordalen, styreleder i hotellkjeden Choice Hotels Scandinavia AS (Oslo)

- Ivar Kroghrud, adm. dir. i programvareselskapet Questback AS (Oslo)

- Mads Syversen, adm. dir. i meglerhuset Arctic Securities ASA (Oslo)

Totalt 18 finalister skal kåres på seks regionskåringer rundt om i landet i løpet av oktober. Juryen velger deretter ut 9 som skal kjempe om å bli Norges beste vekstskapere innen kategoriene industri, tjenester og handel på den nasjonale kåringen i Folketeateret i Oslo 24. november. En av disse vil i tillegg motta hedersprisen Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2010 og blir Norges representant på verdenskåringen i Monaco juni 2011.

Hensikten med Ernst & Young Entrepreneur Of The Year er å inspirere aktive eiere til fortsatt vekst og verdiskaping. I Norge arrangeres programmet av revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst & Young i nært samarbeid med SpareBank 1 Gruppen og Handelshøyskolen BI.

"Petter Anker Stordalen har gjennom målrettet arbeid klart å etablere seg som en vesentlig aktør i et sterkt konkurranseutsatt marked. Dette har han oppnådd gjennom sterkt kostnadsfokus og bevisst satsing på å tilpasse seg nye trender i markedet. Stordalen har med sin væremåte skapt en virksomhet hvor ansatte trives og hvor entusiasme for arbeidsplass og kunder er en vesentlig del av bedriftens kultur", skriver juryen i sin begrunnelse.

Juryen for 2010 består av følgende medlemmer:

- Bjørn Flatgård, selvstendig næringsdrivende (juryleder)

- Gunn Ovesen, adm. dir. i Innovasjon Norge

- Trond Bjørnøy, partner i Norvestor Equity

- Une Amundsen, gründer og styreleder, SuperOffice

- Harald Tyrdal, tidl. konsernsjef i Optimera Gruppen

- Åse Aulie Michelet, tidl. konsernsjef i Marine Harvest, GE Healthcare og Nycomed

- Stig Remøy, adm. dir. i Olympic Ship og Entrepreneur Of The Year 2002

- Bjørn Kjos, adm. dir. i Norwegian Air Shuttle og Entrepreneur Of The Year 2009