Næringsliv

Attraktive storbyer i Asia

Førsteplass går til en moderne og eksotisk by som er tidlig ute med moter og teknologi.

Artikkel av: Stian Jacobsen
14. desember 2010 - 14.29

Flysøk på FINN reise viser at det ikke bare er New York som er i vinden. I hele år har det vært en stor økning i flysøk på asiatiske storbyer. Ifølge en ny undersøkelse fra FINN reise, hvor 1.000 nordmenn har deltatt, er Tokyo den asiatiske storbyen som flest nordmenn drømmer om. 15 prosent av de spurte kunne helst tenke seg en tur hit i 2011.

Les også:Dette er de heteste storbyferiene

- Når det gjelder Tokyo, kan det være snakk om en "tidstrend". Tokyo er en av verdens dyreste byer. I tillegg er den veldig moderne, og japanerne er tidlig ute med moter og teknologi. Dette, kombinert med at det er et eksotisk reisemål, trigger folks interesse, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Her kan du søke etter din drømmereise

Han påpeker videre at Tokyo er blant de asiatiske byene som kanskje oftest blir frontet i populærkulturen, for eksempel i filmer som "Lost in Translation" og "Kill Bill".

Hvilken asiatisk storby kunne du tenke deg å reise til i 2011?

1. Tokyo

2. Singapore

3. Bangkok

3. Beijing

5. Hong Kong

6. Kuala Lumpur

7. New Dehli

8. Manila

8. Shanghai

8. Ho Chi Minh