Næringsliv

Nycomed-ledelsen styrtrike på salg

Runar Bjørklund og resten av de åtte i Nycomed-ledelsen deler 4,2 milliarder kroner på salget av Nycomed.

Runar Bjørklund.

Runar Bjørklund.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
21. mai 2011 - 10.09

Japans største legemiddelfirma Takeda Pharmaceutical kjøper Nycomed for 9,6 milliarder euro, noe som tilsvarer 76 milliarder kroner. Nycomed er i dag et sveitisk selskap, men ble etablert i Kristiania i 1874.

Dagens Næringsliv skriver i dag at finansdirektør Runar Bjørklund og resten av de åtte i Nycomed-ledelsen deler 4,2 milliarder kroner på salget av Nycomed. Avisen anslår at Bjørklunds gevinst er 470 millioner kroner.

Bjørklund jobber på selskapets hovedkontor i Sveits, og eier en prosent av selskapet. Tidligere hovedaksjonær i Nycomed, oppkjøpsfondet Nordic Capital, er fornøyde med at ledelsen også får en del av kaken.

- Vi har ønsket at ledelsen har samme incentiver som oss investorer. De har også tatt risiko og satset penger. Det får de godt igjen for nå, sier den tidligere Orkla-toppen Tom Vidar Rygh som nå er partner i Nordic Capital. Som HegnarOnline tidligere har skrevet, er Rygh langt mindre meddelsom omkring sin egen gevinst på salget.