Næringsliv

MySpace solgt med gigantisk tap

Rupert Murdoch vinker farvel til MySpace. Onsdag ble det sosiale nettverket solgt med et tap på 3 milliarder kroner. Justin Timberlake skal spille en aktiv rolle i selskapet fremover.

News Corps Rupert Murdoch - Foto: CC/World Economic Forum

News Corps Rupert Murdoch - Foto: CC/World Economic Forum

Artikkel av: Stein Ove Haugen
30. juni 2011 - 11.49

Husker du MySpace? Det blir nesten som å spørre om man husker WordStar, WordPerfect eller Netscape, men viser at selv gode ideer og selskaper kan smuldre hen.

MySpace ble kjøpt av The News Corporation, som er kontrollert av Rupert Murdoch, for 580 millioner dollar for seks år siden. Onsdag ble det, i følge New York Times, plukket opp av annonsenettverket Specific Media for 35 millioner dollar.

Det er en tredjedel av den prisen Murdoch forsøkte seg med i vinter.

Tapte 3 milliarder kroner MySpace var en gang verdens raskest voksende sosiale nettverk, med 20 millioner nye unike brukere hver måned.

På et tidspunkt økte antallet med 70 millioner nye brukere på en måned i USA. Men så kom Facebook og kjørte, i følge New York Times, forbi MySpace for 2 år siden.

Til tross for at The News Corporationen får 190 millioner kroner for MySpace er tapet på nesten 3 milliarder kroner.

Tankevekker for investorer? Verdifallet på nesten 94 prosent, for det sosiale nettverket MySpace, bør kanskje også være en tankevekker for de som nå kaster penger etter andre sosiale nettverk som LinkedIn, RenRen, Zynga og Facebook. For ikke å glemme Groupon.

De nye internett-selskapene hausses nå som det neste store i teknologi- og it-verden og verdsettes til flerfoldige milliarder dollar.

Noen mener Facebook er verdt mellom 50 og 100 milliarder dollar, og mye nærmere 100 enn 50!

Kan Timberlake løfte MySpace? Specific Media har uttalt at de har fått med seg artisten Justin Timberlake som aktiv medeier, og at han skal være med på å stake ut den nye kursen for MySpace.

De nye eierne vil imidlertid ikke si mer om hva som er planene for det sosiale mediet ennå.

Les mer om salget