Næringsliv

Spetalen: -Burde fått 10 millioner

Investor Øystein Stray Spetalen mener Dagbladet fikk alt for liten bot etter æreskrenkelser av ambulansesjåføren Erik Scjenken.

Øystein S. Spetalen opprettet Spetalen Medieofferfondet etter rettssaken mot Dagbladet i 2008.

Øystein S. Spetalen opprettet Spetalen Medieofferfondet etter rettssaken mot Dagbladet i 2008.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
2. juni 2011 - 09.40

- At erstatningssummen på en million er et høyt beløp er jeg ikke enig i. Beløpet burde vært 10 millioner slik at ondsinnet journalistikk blir straffet slik at det svir. Artiklene i Dagbladet som omtalte Erik Schjenken og hendelsen i Sofiebergparken var ondskapsfulle og har intet med ytringsfrihet å gjøre, sier Spetalen til nettstedet E24.

Spetalen har tidligere vært i konflikt med Dagbladet etter at avisen skrev at han gikk amok på et utested i Oslo. Den profilerte investoren ble tilkjent 250.000 kroner i erstatning i tingretten etter Dagbladets overtramp. I kjølvannet av denne saken opprettet Spetalen Medieofferfondet.