Næringsliv

Verdens ledende forretningshotell i luksussegmentet

Radissons flaggskip i Russland og et av Moskvas landemerker er kåret til "World's Leading Luxury Business Hotel 2011".

Artikkel av: Stian Jacobsen
17. januar 2012 - 10.01

Radissons flaggskip i Russland har blitt kåret til "World's Leading Luxury Business Hotel 2011" under prestisjetunge World Travel Awards i Doha, Qatar.

- Vi har igjen bevist at vi kvalitetsmessig er av de aller, aller beste hotellene for forretningsreisende, sier Wolfgang Nitschke, General Manager ved Radisson Royal Hotel Moskva.

Les også:Lei dette slottet for 9,3 millioner under sommer-OL

Radisson Royal Hotel Moskva er et landemerke i hjerte av den russiske hovedstaden. Hotellet, som tidligere het Hotel Ukraina, er på 34 etasjer og ble bygd mellom 1953 og1957.

Det var to av Sovjetunionens fremste arkitekter, Arkady Mordvinov og Vyacheslav Oltarzhevsky, som fikk det prestisjefulle oppdraget av Josef Stalin. Bygningsmassen inngår som en del av Stalins prosjekt "Seven sisters", og arkitekturen bærer tydelig preg av sovjetisk neoklassisisme.

Les også:Overlegen luksus i Karibia

Med sine 206 meter var det Europas største hotell i sine dager. Hotellet er i dag totalrenovert, med 497 rom (inkludert 38 betjente leiligheter) og syv gourmetrestauranter med internasjonale kjøkken som tilbyr alt fra italiensk til iransk og japansk mat. De har et spa- og helsesenter som brer seg utover hele 3.500 kvadratmeter, 13 møterom og et fullt utstyrt forretningssenter.