Næringsliv

NorgesGruppen kjøper ICA Maxi-butikkene

Flere investorer, deriblant NorgesGruppen, er blant de nye eierne av ICA Maxi-butikkene i Norge.

Kvinne i matbutikk - Foto: Scanpix

Kvinne i matbutikk - Foto: Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
27. april 2012 - 15.54

ICA Norge har tapt milliarder på stormarkedsvirksomheten, og valgte i august 2011 å selge ICA Maxi-butikkene.

Ifølge en pressemelding er det Lagopus Eiendomsutvikling AS, en gruppering bestående av eiendomsaktørene Solist AS og Profiér Eiendom AS, samt NorgesGruppen Eiendomskapital AS og investeringsselskapet Guardian Capital AS, kjøper eiendomsporteføljen og leiekontraktene knyttet til stormarkedskonseptet ICA Maxi.

- Salget sikrer at vi raskt kan avvikle ICA Maxi og satse videre i det norske markedet på våre to butikkonsepter, Rimi innen lavprissegmentet og ICA i supermarkedsegmentet, sier administrerende direktør Per Strömberg i ICA AB.

Finansielle rådgivningsselskapet Guardian Corporate har vært initiativtaker til, og finansiell rådgiver for Lagopus, og har siden august jobbet med å sette sammen grupperingen.

- Det har tilsynelatende ikke vært mulig å drive ICA Maxi lønnsomt i Norge. Derfor var det heller aldri aktuelt å overta virksomheten, kun eiendommene og leiekontraktene, sier Petter Bårreng i Guardian Corporate.

NorgesGruppen ønsker å etablere Meny-butikker i nær halvparten av lokalene, og ambisjonen er at samtlige av de 1100 medarbeiderne i ICA Maxi i Norge skal tilbys ny jobb.

Lagopus har inngått intensjonsavtaler med en rekke detaljhandelsaktører som Meny, Elkjøp, Sparkjøp og Jula om å inngå leieforhold i lokalene etter ICA Maxi-forretningene. (©NTB)