Næringsliv

Olav Thon: Slik skal arven fordeles

-Jeg kan ikke ta med meg disse pengene hverken til himmelen eller helvete, sier Olav Thon til Finansavisen. Eiendomskongen er god for 24 milliarder kroner.

Foto: Finansavisen

Foto: Finansavisen

Artikkel av: Stein Ove Haugen
18. april 2012 - 13.16

Et dokument fra revisjonsfirmaet BDO viser at Olav Thon Gruppen har betalt hele 3,4 milliarder kroner i skatt i perioden fra 1996 til 2011. Ifølge Finansavisen har Olav Thon personlig betalt 1 milliard kroner av dette.

- Uten at jeg er helt sikker på detaljene, er jeg nok den privatpersonen i Norge som har betalt mest skatt i Norge, sier Olav Thon til Finansavisen.

Planen for hva som skal skje med formuen når Thon en gang går bort er klar.

- Jeg kan ikke ta med meg disse pengene hverken til himmelen eller helvete. Jeg har allerede opprettet et par stiftelser, men disse er ikke så store. Hoveddelen av min formue kommer til å bli overført til noen nye stiftelser. Jeg vil ikke røpe for mange detaljer, men det vil gå til noe innen forskning, sier Thon til Finansavisen.

Ifølge Kapital er Olav Thon den rikeste mannen med norsk pass. Hotellkongens formue ble i fjor anslått til å være 23,9 milliarder kroner.

Følg HegnarOnline på Facebook her