Næringsliv

Søndagens aksjetips

Det er fremdeles fare for at hovedindeksen kan falle under 400-nivået igjen. Men det er også oppside.

AP Photo/Jin Lee

AP Photo/Jin Lee

Artikkel av: Stein Ove Haugen
22. april 2012 - 08.10

Forrige søndag skrev vi at uken kunne bli verre enn den forrige, da hovedindeksen falt 2 prosent. Det ble den ikke, og hovedindeksen steg 1,8 prosent.

Da er nedgangen i april på 1,8 prosent og det siste året er nedgangen på 4,7 prosent. Hittil i år har hovedindeksen steget 9,4 prosent.

Omsetningen overbeviste ikke RSI snudde opp igjen. Det løftet stigningstakten og hovedindeksen forbi 420. Det ble også satt en ny bunn over den forrige i RSI-chartet.

Omsetningen tok seg opp, men overbeviste ikke. Nedgangen onsdag kom på ukens høyeste omsetning og selv om det falt torsdag, fortsatte omsetningen å falle på den lille oppgangen fredag. Det betyr at det fremdeles er ubalanse mellom utviklingen i hovedindeksen og omsetningen.

Oppgang bør komme på stigende volum og nedgang på fallende volum.

Kommende uke er fremdeles 420-nivået viktig.

Holder hovedindeksen seg over 420-nivået, og fortsetter forbi 425 og opp mot 428 på stigende omsetning, vil det også gi brudd på 200-dagers glidende gjennomsnitt. Da vil det se litt lysere ut - på vei inn i den lumske mai-måned.

Et tilbakefall vil gi nytt brudd på 45-dagers glidende gjennomsitt, og igjen øke faren for ny nedtur. Da kan den raskt falle tilbake til 408-nivået og danne en liten høyre skulder i en mulig hode-skulder formasjon.

Den mulige hode-skulder formasjonen truer fremdeles med å åpne for et fall ned mot bunnen i den mulige stigende trenden vi har markert - ned mot 395 til 385.

På Facebook for HegnarTV legger vi også hver dag ut alle chartene fra den tekniske analysen i Økonominyhetene.

Stort chart