Næringsliv

Dette skjer i dag - fredag

Resultatsesongen ruller videre, med to av tungvekterne på Oslo Børs. Ukens viktigste nøkkeltall legges frem i USA.

Seven Sisters, Subsea 7. Foto: Selskapet

Seven Sisters, Subsea 7. Foto: Selskapet

Artikkel av: Odd Steinar Parr
11. mai 2012 - 05.55

Resultater, Oslo Børs

Schibsted ASA Sparebanken Pluss AF Gruppen ASA Pronova BioPharma ASA Veidekke ASA Subsea 7 S.A. Goodtech ASA Melhus Sparebank Nordic Mining ASA Hexagon Composites ASA Prospector Offshore Drilling S.A. Comrod Communication ASA Questerre Energy TTS Group ASA

På Wall Street skal 27 selskaper legge frem tall. Oversikten her.

Generalforsamlinger, Oslo Børs

Schibsted ASA Pronova BioPharma ASA Bionor Pharma ASA Zoncolan ASA AF Gruppen ASA

Makro, utenlands

Kina (03:30): KPI, april Kina (07:30): Industriproduksjon, april Kina (07:30): Detaljhandel, april India (07:30): Industriproduksjon, mars Tyskland (08:00): KPI endelig, april Storbritannia (10:30): PPI, april ØMU (11:00): EU-kommisjonen publiserer nye vekstanslag

Makro, USA

Fredag kl. 14:30 kommer de middels viktige produsentprisene for april, som er ventet å ha ligget flatt i april, som i mars. På årsbasis er økningen ventet å ha vært 2,1 prosent, ned fra 2,8 prosent i foregående måned.

Kjerneprodusentprisene, uten mat og energi, er ventet å ha økt med 0,2 prosent fra forrige måned og 2,8 prosent det siste året. De er begge ned 0,1 prosenpoeng fra forrige måned.

Det viktigste nøkkeltallet denne uken er University of Michigan Consumer Confidence (forbrukertilliten) for mai, som er ventet uendret på 76,4 fra april. Det kommer kl. 15:55. Consumer confidence har steget jevnt og trutt siden august i fjor, men har vist en utflatende tendens de siste månedene.

Her får du full oversikt over alle de viktigste nøkkeltallene fra hele verden denne uken

Makro, Norge (SSB)

Arbeidskonflikter Innvandring og utvandring Flyttinger, innenlands Byggearealstatistikk Elektrisitetsstatistikk Arbeidsledighet blant innvandrere

Disse tallene slippes som vanlig klokken 10:00.

Innenriks (utvalgte hendelser)

22.7-rettssaken:

Tolv obduksjonsrapporter fra Utøya gjennomgås første halvdel av rettsdagen. To vitner fra Utøya forklarer seg etter lunsj.

Oslo: Røde Kors i Norge tildeler deres høyeste utmerkelse, Torstein Dales minnepris for 2012, til de uorganiserte frivillige som tok et personlig humanitært initiativ i forbindelse med de fryktelige terrorhandlingene 22. juli 2011. Statsminister Jens Stoltenberg vil være til stede.

Oslo: Finansminister Sigbjørn Johnsen legger fram finansmarkedsmeldingen. Hammerfest: Utenriksminister Jonas Gahr Støre besøker Hammerfest fredag i anledning det første møtet i Samordningsforum for nordområdene. Oslo: Norsk Militær Tattoo, et av Forsvarets viktigste underholdningsarrangementer, avholdes i Oslo Spektrum fra 11. til 13. mai. Oslo: Trafikksikkerhetsarrangement A Perfect Day. Bergen: Nordiske Mediedager. Oslo: DNB inviterer til Euroseminar.

Oslo: Økokrim har tiltalt Christer Tromsdal for grove bedragerier på ca. 50 millioner kroner. Mannen skal ha forledet investorer og medvirket til forledelse av flere banker til å utbetale flere store pengebeløp under falske forutsetninger. Ytterligere to menn er tiltalt for medvirkning til bedragerier av investorer.

Stavanger: Acta-saken i Stavanger tingrett Oslo: Økokrim: Rettssak om Hamsun- og Ibsen-forfalskninger.

Kilder: Oslo Børs, CNBC, TDN Finans, SSB, NTB