Næringsliv

Lillesand fjerner boplikt på Ågerøya

Lillesand har etter 27 år bestemt seg for å fjerne boplikten på Ågerøya. Men det er langt fra sikkert at prisene skyter i være av den grunn.

Ola Mæle. Foto: Finansavisen.

Ola Mæle. Foto: Finansavisen.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
11. mai 2012 - 11.27

Boplikten på Ågerøya like vest for Lillesand har skapt både angiveri og dypt uvennskap mellom tilhengere og motstandere. Etter 27 år er det slutt, da politikerne onsdag kveld bestemte seg for å fjerne boplikten, skriver Dagens Næringsliv.

Investor Ola Mæle er ifølge avisen en av de som har valgt å ta opp kampen mot boplikten. Han solgte i 2008 den såkalte "Gården" på øya til sitt eget selskap, Bjerke Industrier, for 34,5 millioner kroner. Nå slipper han å selge stedet til en som ønsker å bo der hele året.

Det store stridsemnet rundt boplikten er om en fjerning vil føre til en så stor prisstigning at folk med normal økonomi ikke vil ha råd til å bosettes seg der, men eiendomsmegler Gustav Sædberg spår ingen enorm prisøkning.

- Det er klart at avskaffelsen av boplikten kan få en viss betydning for noen eiendommer. Kanskje særlig for noen av de gamle husene som så langt har vært båndlagt. Men jeg tror overhodet ikke på noen dobling eller tredobling, sier han til DN.

- Uten boplikt vil selvfølgelig objektene få en større målgruppe. Man slipper blant annet å leie inn en sørlending til å bo der, påpeker eiendomsmegleren.

Følg HegnarOnline på Facebook her!