Næringsliv

Søndagens aksjetips

Det var ingen store lyspunkt å spore i uken som gikk. Er det noen for kommende uke?

Illustrasjonsfoto - New York-børsen (NYSE). Foto: AP

Illustrasjonsfoto - New York-børsen (NYSE). Foto: AP

Artikkel av: Stein Ove Haugen
27. mai 2012 - 00.09

Det har ikke endret seg mye i det tekniske bildet siden forrige søndag. 380 kan fremdeles veldig fort bli den neste syretesten for investorene på Oslo Børs.

Det var ingen store lyspunkt å spore forrige uke, men det var et lite at fallet stoppet på forrige ukes bunn på 388. Fall under 388 vil signalisere videre fall til 380.

380 er også potensialet i henhold til vendepunktsformasjonen, og faren for et fall til 380 vil ikke være over før RSI snur opp igjen og bryter den fallende trendlinjen, 50-nivået og i tillegg setter en bunn over den foregående.

Det må i tillegg følges opp med et hopp forbi 393, 400, 408 og 423-nivået igjen. En eventuell slik opptur må også gå forbi 425 og opp mot 428 - på stigende omsetning.

Skulle det skje vil det også gi brudd på 200- og 45-dagers glidende gjennomsnitt, men selv om det kan være rom for en liten rekyl opp igjen mot 402 - 403 og 200-dagers glidende gjennomsnitt i løpet av kommende uke, virker ikke dette optimistiske scenariet veldig sannsynlig i øyeblikket.

Fallhøyden er nå dessuten større enn ned til 380. Bruddet på bunnlinjen i den stigende trenden i RSI-chartet ble også brutt i forrige uke. Det kan tolkes som et tidlig signal om at også bunnlinjen i den stigende trenden i hovedchartet kan bli brutt litt frem i tid.

I så fall kan nedturen fortsette tilbake til fjorårets laveste på 324. Det er i hvert fall gitt et varsko om det i RSI-chartet.

Og hva finner vi på 324-nivået? Jo, halslinjen i en mye større, mulig hode-skulder formasjon. Ryker den også kan det bli skikkelig stygt.

Da snakker vi om et mulig fall helt tilbake til 220 - 200 på litt lengre sikt (se Kapital 9/12).

Fallet så langt i mai er på 6,75 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs fremdeles er ned 9,2 prosent det siste året. Oppgangen så langt i år er 1,88 prosent. Fallet siden toppen i mars er på over 10 prosent.

Følg Økonominyhetene på HegnarTV for en daglig oppdatering på børsene og tre aksjer.

På Facebook for HegnarTV legger vi også hver dag ut alle chartene fra den tekniske analysen i Økonominyhetene.

Stort chart