Næringsliv

Arbeidstilsynet åpner tilsynssaker mot Adecco og Viasat

Arbeidstilsynet åpner tilsynssaker mot Adecco og Viasat. Tidligere Viasat-selgere har fortalt om en arbeidssituasjon de mener er på grensen til det forsvarlige.

Artikkel av: NTB
30. september 2012 - 09.48

Tidligere Viasat-selgere har fortalt NRK om en arbeidsplass med trusler, trakassering og påtvunget gratisarbeid. Viasat avviser at de har vært kjent med forholdene og viser til at bemanningsbyrået Adecco er arbeidsgiver for de involverte.

Adecco sier de har satt i gang egne undersøkelser. De er kjent med uregistrert overtid, men sier dette nå er ryddet opp i.

- Vi har bestemt oss for å åpne tilsynssaker mot både Adecco og Viasat. De er varslet om dette, sier tilsynsleder Pål Lund i Arbeidstilsynet i Oslo til NRK.

Lund varsler at det første fysiske tilsynet hos Adecco og Viasat vil skje allerede tirsdag. Utover dette ønsker han ikke å kommentere beslutningen.

- Vi vil samarbeide med Arbeidstilsynet på alle måter. Vi ønsker å få klarhet i saken, og jobber parallelt med egne undersøkelser for å finne ut hva som har skjedd, sier kommunikasjonsdirektør Anne Stine Talseth i Adecco.

Viasat ønsker også Arbeidstilsynet velkommen.

- Nå ser vi fram til at Arbeidstilsynet gjør de undersøkelsene de mener er nødvendige. Det er naturlig at de ønsker mer informasjon, sier informasjonsansvarlig Øystein Hygen Christensen. (©NTB)