Næringsliv

Toppadvokater i skattekrig

Advokat Sverre Koch klager nå Cato Schiøtz inn for disiplinærutvalget i Advokatforeningen.

Sverre E. Koch. Foto: Finansavisen

Sverre E. Koch. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
10. november 2012 - 10.45

Advokattoppene Sverre Koch og Cato Schiøtz har røket i tottene på hverandre etter at Schiøtz' firma har tatt oppdrag for Økokrim i skattesaken mot sin tidligere klient Transocean og advokat Sverre Koch i Thommessen & Co, skriver Finansavisen.

Koch var rådgiver for Transocean da selskapet i 1997 og 2001 trakk ut oljerigger av norsk farvann og solgte dem til Cayman Island-selskaper. Skattemyndighetene og Økokrim mener dette kvalifiserer for grovt skattesvik, og har rettet solidarisk erstatningskrav på hele 1,8 milliarder kroner mot Koch, to Ernst & Young-medarbeidere og Transocean.

Nå har Koch gjennom Thommessen klaget advokatfirmaet Schjødt inn for disiplinærutvalget i Advokatforeningen, fordi Cato Schiøtz ifølge Finansavisen skal ha hatt et oppdrag for Koch i en tidlig fase i saken. Det reagerer advokatbransjen ifølge avisen knallhardt på.

- En del advokater reagerer på at Schjødt, som en av de store forretningsadvokatene, vil aktorere i denne saken. I advokatbransjen ses saken som et forsøk fra Skatteetatens side på å skremme vettet av skatteadvokater som er rådgivere i store transaksjoner. At Schjødt skal påta seg et slikt oppdrag oppfattes som uheldig, sier en erfaren advokat til Finansavisen.

Les hele saken i lørdagens utgave av Finansavisen!