Næringsliv

Journalist skriver bok om Fjordman

Journalist og forfatter Simen Sætre skriver bok om den antiislamistiske bloggeren Fjordman, som var en av Anders Behring Breiviks inspiratorer.

Kontrakt. Foto: Scanpix

Kontrakt. Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
10. desember 2012 - 11.36

- Som alle andre har jeg opplevd dette veldig sterkt. Jeg forsøker å finne ut hvorfor han ble så radikal, sier Sætre til Aftenposten om Peder Nøstvold Jensen som er bedre kjent under aliaset Fjordman.

Bare to dager etter terrorangrepene i regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli i fjor ble det sagt at Anders Behring Breivik var inspirert av en mann, bloggeren som skulle vise seg å være Peder Nøstvold Jensen.

Sætre, som til daglig jobber i Morgenbladet, sier han har utvekslet e-poster med Fjordman i ett år, og gjort mange intervjuer. Han vil ikke fortelle om han har møtt antiislamisten personlig.

Sætre sier imidlertid at Jensen har forandret seg etter terrorangrepene.

- Det er ingen hemmelighet at terrorangrepet også satte en stor støkk i ham. Før holdt han seg til lange essays på nettsteder, nå skriver han også i norske aviser under fullt navn.

I oktober skrev Klassekampen at Peder Nøstvold Jensen er i ferd med å sluttføre en bok om Anders Behring Breivik. I boka, som trolig blir hetende «Witness to Madness», gjør han en analyse av Breiviks såkalte manifest. I tillegg skriver han om medienes dekning av saken. (©NTB)