Næringsliv

Mener Skandinavia er et økonomisk forbilde

Økonomiprofessor tror at resten av verden har noe å lære av de skandinaviske landene.

Gutt med norsk flagg malt i fjeset - Foto: Scanpix

Gutt med norsk flagg malt i fjeset - Foto: Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
11. januar 2013 - 10.21

Professor i finans ved University of Chicago, Raghuram G. Rajan, mener Skandinavia er et økonomisk forbilde for verden. Den indiske økonomen tror at det fremover vil bli krevende for den rike verden å øke veksten, skriver Dagens Næringsliv.

Rajan tror at resten av verden har noe å lære av de skandinaviske landene.

- Selvfølgelig. En av de faktorene land ser på er hvordan Skandinavia har klart å holde arbeidsledigheten så lav og hvilken rolle arbeidsmarkedspolitikken i disse land har spilt. Har den politikken vært en stor del av denne suksesshistorien?, sier professoren til avisen.

Han mener Skandinavia stort sett består av ganske ensartede land.

- Ett spørsmål er hvordan innvandring kan endre dette over tid. Til tross for en ganske omfattende utjevning har dere innovative industribedrifter og entreprenører innenfor programvare og ny teknologi. Hvordan klarer dere å få til begge deler?

- Jeg tror at dette er spørsmål som folk i økende grad vil se til Skandinavia for å finne svar på. På en eller annen måte ser dette ut til å være en suksess i denne globale verden, sier Rajan til DN.

Følg HegnarOnline på Facebook her!