Næringsliv

Espen Eckbos Seefood TV med knallresultat og store utbytter

Espen Eckbos TV-produksjonsselskap Seefood TV håvet inn og deler ut millioner i utbytte.

Espen Eckbo. Foto: Scanpix

Espen Eckbo. Foto: Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
6. juli 2013 - 09.37

TV-produksjonsselskapet Seefood TV håver inn på humor og deler ut 5,6 millioner i utbytte, skriver Finansavisen i dag.

Seefood TV har vært en knallsuksess for Espen Eckbo & Co. De siste fire årene har selskapet gått fra 18 til 47 millioner kroner i omsetning og fra 1,45 til 7 millioner kroner i resultat etter skatt.

Totalt har produksjonsselskapet på de fire årene omsatt for knapt 126 millioner kroner og produsert et resultat etter skatt på 16,2 millioner kroner.

Det har også gitt rom for å utbetale utbytte til aksjonærene. Utbytte for 2012 ble på 5,6 millioner kroner, skriver Finansavisen. Samlet har selskapet da utbetalt tilsammen 13,7 millioner kroner i utbytte til sine eiere de fire siste årene.

Seefood TV eies med like store andeler av Eae Holding AS (Espen Andersen Eckbo, som også er styreleder i Seefood), Panter Produksjoner AS (Aleksander Herresthal) og Krisco Holding AS (Bent Kristian Ødegård).

Seefood TV har, ifølge avisen, blant annet stått bak programmer som «Kongsvik Ungdomsskole» og «På hjul med Dag Otto»

Daglig leder og partner i Seefood, Aleksander Herresthal, sier til Finansavisen at det er utrolig hyggelig å kunne levere et godt økonomisk resultat.

- Likevel er Seefoods hovedfokus å oppnå gode kreative resultater. 2012 var et år der vi var så heldige å lykkes med begge deler, kommenterer han.