Næringsliv

Nybilsalget i Europa ned til sitt laveste nivå på 17 år

Vi må tilbake til 1996 for å finne en juni måned med så få nyregistrerte biler i Europa som i år.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Stein Ove Haugen
16. juli 2013 - 08.57

Landene i Eurosonen har registrert rekordhøy arbeidsledighet. Dette sender nybilsalget i Europa ned til sitt laveste nivå for juni måned på 17 år.

Bloomberg News melder at antallet nyregistrerte biler i Europa falt med 6,3 prosent i juni til 1,18 millioner biler, sammenlignet med 1,25 millioner biler for ett år siden. Dette ifølge tall fra ACEA (European Automobile Manufavturers' Association). Sammenlignet med antallet nyregistreringer i katastrofemåneden mai, var det likevel en oppgang.

Tallet er ifølge nyhetstjenesten det laveste som er registrert i juni måned siden 1996.

Analytikerne peker på arbeidsledighetsraten som i mai var 12,2 prosent, som en av de vikitigste årsakene til det elendige nybilsalget.

Ledelsen i både Peugeot og konkurrerende Renault gjentok tidligere denne måneden at de trodde nybilsalget ville falle totalt 5 prosent i 2013. Dette er i så fall det sjette året med nedgang i nybilsalget i regionen.

Også i mai var det magre tider for bilforhandlerne. Det ble kun registrert 1,04 millioner nye biler i EU i mai 2013, et fall på nesten 6 prosent fra måneden før.