Næringsliv

Solgte 1,23 millioner boller - millionene trillet inn

Bollesalget har bidratt til at de tre eierne av bensinstasjonen har hentet ut millioner i et utbytte de siste fem årene.

Roger Danielsberg (t.v.) og Rune Gulbrandsen driver Shell-stasjonen på Espa sammen med Morten Støen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen

Roger Danielsberg (t.v.) og Rune Gulbrandsen driver Shell-stasjonen på Espa sammen med Morten Støen. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen

Artikkel av: Stein Ove Haugen
7. august 2013 - 13.20

Shell-stasjonen langs E6 på Mjøsas østside har gjort søt gjærbakst til millionbedrift, skriver Finansavisen i dag.

Espa Servicesenter omsatte i fjor for 61,3 millioner kroner, med et resultat etter skatt på 5,3 millioner. Og mye av dette kan tilskrives bollesalget.

Ifølge Dagligvarehandelen utgjør bollesalget 18,2 prosent av totalomsetningen og 36,4 prosent av omsetningen i butikken, skriver Finansavisen.

I fjor solgte de hele 1,23 millioner boller, tilsvarende 3.372 boller hver eneste dag på Shellstasjonen på Espa.

Tilsammen solgte de boller for 11,2 millioner kroner og de 18 fast ansatte fikk, ifølge Adresseavisen, utbetalt en bollebonus på 75.000 kroner.

Resultater har gitt utbytte Espa Servicesenter har tilsammen omsatte for knapt 279 millioner kroner de siste fem årene, med et samlet resultat på 24,7 millioner kroner. Og de tre eierne har tatt ut igjen det meste i form av store utbytter.

Regnskapene for de siste fem åreneviser at Rune Gulbrandsen, Morten Støen og Roger Danielsberg tilsammen har hentet ut 24 millioner kroner i utbytte.

3 millioner kroner i 2008, 4 millioner kroner i 2009, 5 millioner kroner i 2010 og de siste to årene har de tatt ut 6 millioner kroner i året i utbytte.