Næringsliv

Predikanten Svein-Magne Pedersen håvet inn på helbredelser og gaver

På nettsiden til predikant Svein-Magne Pedersen kan man lese om folk som har blitt helbredet for kreft, døvhet, diabetes, lammelser og mye mer.

Faksimile fra Kapital 15/2013

Faksimile fra Kapital 15/2013

Artikkel av: Stein Ove Haugen
13. september 2013 - 11.14

( Kapital): Predikant Svein-Magne Pedersen, som tidligere er blitt omtalt i media for blant annet å ha prøvd å vekke døde til live, soper stadig inn millionbeløp på frelse og helbredelse, skriver Kapital i ukens utgave.

Både på nettsiden og i misjonsbladet Legedom, som oppgis å ha 200.000 lesere, kan man lese om folk som har blitt helbredet for alt fra kreft, døvhet, diabetes og leddgikt til alkoholisme, lammelser, Tourettes syndrom og magelidelser.

Og de skal angivelig har blitt helbredet både via Pedersens TV-program, "Miraklet er ditt", og via epost, skriver Kapital.

Nedtur Like bra har det ikke gått med den økonomiske utviklingen de siste årene.

Stiftelsen Misjonen Jesus Leger i Vennesla hadde en guddommelig vekst frem til 2012, men i fjor buttet det både på topplinjen og på bunnlinjen.

Stiftelsens omsetning falt fra 17,5 millioner til 15,8 millioner kroner, mens resultatet gikk fra 3,5 millioner kroner i 2010 til 2,5 millioner kroner i 2011, og videre til et underskudd på 48.000 kroner i fjor.

Lønn på jorden Men selv om resultatet i stiftelsen ikke akkurat var himmelsk i fjor fikk i hvert fall Pedersens familie, ifølge Kapital, sin lønn på jorden.

Predikanten mottok for eksempel selv en lønn fra stiftelsen på drøyt 790.000 kroner i fjor. Fruen, som også jobber i stiftelsen hadde en skattbar inntekt på 650.000 kroner.

Svein Magne Pedersen ønsket ikke å kommentere saken overfor Kapital.

Flere nyheter- Vi er sjokkerte og vantroSjeføkonom: Vi er litt blindeDNB: - Vi er meget bekymret