Næringsliv

Charter-Svein og Oddvar Brå vervet inn i omstridte World Ventures

Svenske Lotteri­inspektionen har politianmeldt World Ventures, og Lotteritilsynet her hjemme vil snart avgjøre om det er en pyramide.

Artikkel av: Stein Ove Haugen
30. januar 2014 - 16.46

Flere norske C- og D-kjendiser har latt seg verve inn i nettverket World Ventures. Her lokkes det med drømmereiser til drømmepriser, skriver Kapital i dag.

På verdensbasis skal reiseklubben ha rundt 150.000 medlemmer, og av disse er ca. 4.000 norske.

Nettverkets medlemsregister inneholder oppsiktsvekkende mange kjente navn. Skilegenden Oddvar Brå er en og realitykjendis "Charter"-Svein Østvik er en annen som har latt seg verve.

Østvik er oppført med flere medlemskap i World Ventures, og han har selv vervet mange nye nettverkere under seg i det pyramidelignende systemet, skriver bladet.

Fullstendig lovlig - Jeg er flink, ellers hadde jeg ikke drevet med dette. World Ventures er et kjempeflott selskap! Jeg får reist mye og sett verden, og det har bare vært en veldig fin opplevelse. Alt de lover er som det skal. Dette er et normalt nettverksselskap som er fullstendig lovlig, sier Østvik til Kapital.

Men nå viser det seg at medlemmene kan ha viklet seg inn i et omstridt nettverk, som i verste fall er i strid med lotteriloven både i Sverige og i Norge.

Det er levert inn politianmeldelser av reiseklubben World Ventures til politiet i både Västra Götaland og Stockholms län, Söderort. Bakgrunnen er mistanke om brudd på den svenske lotteriloven.

Lotteritilsynet i Norge åpnet såkalt tilsynssak mot nettverket i Norge i mai i fjor, og vil komme med en konklusjon om kort tid, skriver bladet.

Brå vil ikke verve Tidligere langrennsstjerne Oddvar Brå har foreløpig ikke tjent en krone på eventyret.

- Dette er helt nytt, så jeg har kun kjøpt en innenlands reise. Jeg var ikke ute etter å verve noen. Jeg tenkte kanskje at jeg kunne spare noe på å kjøpe reiser og overnattinger, sier Brå til kapital.