Næringsliv

Russlands sentralbank vil forsvare rubelen

Russlands sentralbank varsler drastiske tiltak for å stanse fallet i kursen på rubler.

Moskva. Foto: AP Photo/Mikhail Metzel.

Moskva. Foto: AP Photo/Mikhail Metzel.

Artikkel av: NTB
30. januar 2014 - 13.46

Om nødvendig vil sentralbanken sprøyte inn ubegrensede mengder utenlandsk valuta for å stanse kursfallet.

Rubelen falt onsdag ettermiddag til historisk lave 48,30 mot euro og svekket seg også mot amerikanske dollar. Det bratte kursfallet har ført til spekulasjoner om at planene om å gjøre kursen på rubler flytende innen 2015 må utsettes.

Sentralbanken i Moskva bruker en såkalt kurv der dollar og euro inngår for å fastlegge sin pengepolitikk. Bare i løpet av januar har den russiske valutaen svekket seg med mer enn 6 prosent, og torsdag morgen sto rubelen i 41,165 mot denne kurven. (©NTB)