Næringsliv

Ny bank vil satse på rentefrie lån

Kahleeji Commercial Bank of Bahrain ønsker å starte en forretningsbank i Norge basert på islamske prinsipper. Det innebærer blant annet å tilby rentefrie lån.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
20. februar 2014 - 10.53

Ifølge Stavanger Aftenblad er det mange hos Islamsk Opplæringssenter som ønsker seg muligheten for norske sharia-lån. Lånene er rentefrie fordi islam forbyr å kreve renter, ettersom man ikke skal kunne tjene seg rik på andres bekostning.

I stedet fungerer sharia-lånet ved at kunden eier en andel i bilen eller huset som skal kjøpes, tilsvarende egenandelen. Banken eier andelen tilsvarende lånets størrelse. Deretter kjøper kunden tilbake huset eller bilen fra banken i avdrag. Fordelen er at banken tar en del av risikoen i markedet. En ulempe er imidlertid at kunden ikke får skattefradrag for renter.

- Jeg tror et slikt tilbud vil komme. For muslimer i boligmarkedet er det et behov for et alternativ til vanlige lån med renter, sier advokatfullmektig Mudassar Amin hos Wikborg Rein.

Selskapet Global Housing tilbyr for øvrig sharia-lån i Norge og finansierte første hus i 2010, en bolig på Jessheim.