Næringsliv

Flere kvinner velger topplederutdanning

Kvinneandelen på BIs topplederutdanninger innen energi har økt fra 20 til 30 prosent det siste året.

Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Foto: Iván Kverme/Finansavisen.

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
2. april 2014 - 10.50

- Tallene er som forventet, og kjønnsfordelingen vil om noen år utjevne seg enda mer. Dette er en god indikator på om det blir tilstrekkelig mange kvinner i topplederstillinger fremover. Kvinner ser at for å komme til toppen må de ta denne type utdanning, sier Torger Reve, professor ved BI.

En stor undersøkelse fra 2013 blant medlemsinstitusjonene i EMBA Council, med 200 medlemsskoler over hele verden, viser en gjennomsnittlig kvinneandel på 25 prosent. Andelen har vært stabil over tid.

- Skaper dynamikk

- Vi er svært fornøyde med årets tall. Å ha en blandet gruppe skaper dynamikk i læringsmiljøet, både med tanke på kjønnsfordeling, bakgrunn og erfaring, sier Kristin Dahl, direktør ved Executive Masters and Customised programmes.

BI har de siste årene hatt dyktige kvinnelige studenter, som har lykkes godt. Dette til tross for at EMBA er et intensivt studium som krever mye ved siden av full jobb og familie i 18 måneder.

- Det siste året har vi bevisst profilert tidligere kvinnelige studenter i vår markedsføring. Blant annet gjennom video, bilder og uttalelser, fortsetter Dahl.

Studier, jobb og familie

Flere kvinner har lagt merke til at det er mulig å gjøre suksess med studier, på tross av at de har full jobb og familie ved siden av. En av dem er Viktoria Ghia, student ved Executive Master of Management in Energy.

- Kvinner er i økende grad opptatt av tekniske profesjoner, og de ønsker seg lederposisjoner på samme måte som menn, sier Ghia, som til daglig jobber som CEO ved Thermonordic.

FØLG HEGNARKVINNER PÅ FACEBOOK