Næringsliv

BI får internasjonal anerkjennelse

Med akkrediteringene inngår BI i et eksklusivt selskap sammen med noen av verdens ledende handelshøyskoler.

Tom Colbjørnsen - Foto - Finansavisen

Tom Colbjørnsen - Foto - Finansavisen

Artikkel av: Marianne Løland Skarsgård
13. mai 2014 - 12.11

Handelshøyskolen BI har oppnådd den amerikanske AACSB- akkrediteringen, går det frem av en melding. Dermed kan BI skilte med de tre mest prestisjefylte internasjonale akkrediteringene en handelshøyskole kan få, skriver BI på sin nettside.

- Å få status som en “trippel-akkreditert” handelshøyskole, har vært en del av vår langsiktige strategi om å bli blant de ledende Europeiske handelshøyskolene, sier rektor Tom Colbjørnsen ved Handelshøyskolen BI.

 Han peker på at slike akkrediteringer hjelper skolen til å holde kontinuerlig fokus på faglig nivå og kvalitetsutvikling, og er med på å øke omdømme nasjonalt og internasjonalt.

- Samtidig tiltrekker det nye samarbeidspartnere og øker verdien av en BI-grad, fortsetter Colbjørnsen.

Eksklusivt selskapMed akkrediteringene av AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), EQUIS (European Quality Improvement Systems), og AMBA (The Association of MBAs) inngår BI i et eksklusivt selskap sammen med noen av verdens ledende handelshøyskoler.

I 2013 var det cirka 70 handelshøyskoler på verdensbasis som kunne smykke seg med trippel akkreditering, også kalt "Triple-Crown". London Business School, INSEAD, HEC Paris og Copenhagen Business School er andre handelshøyskoler som har disse akkrediteringene.

Viktig for næringslivetAdministrerende direktør i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) Kristin Skogen Lund gratulerer BI med anerkjennelsen.- Jeg vil gratulere Handelshøyskolen BI med denne prestasjonen. Gjennom dette har skolen dokumentert faglig kvalitet på topp internasjonalt nivå, sier Skogen Lund.

Også kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen gratulerer med prestasjonen:

- Jeg gratulerer Handelshøyskolen BI med akkrediteringen. Det er positivt når man bruker slike akkrediteringer til å strekke seg faglig og heve kvaliteten, sier Røe Isaksen.