Næringsliv

Kvinnene tjener 76.000 kroner mindre

Kvinnelige mellomledere tjener i gjennomsnitt 76.000 kroner mindre enn mannlige mellomledere, viser en rapport.

Artikkel av: NTB
28. mai 2014 - 06.24

Rapporten som De Facto har gjennomført for organisasjonen Lederne for sjuende år på rad, viser at kvinnelige mellomledere i fjor tjente i snitt 87,3 prosent av lønnen til en mannlig mellomleder. Dette er 1,3 prosentpoeng bedre enn året før, skriver Aftenposten.

Forskjellen tilsvarer 76.000 kroner ved en snittlønn på 518.000 kroner for kvinnelige mellomledere.

– Denne undersøkelsen viser at lønnsgapet mellom kvinnelige og mannlige mellomledere er omtrent på samme nivå som det generelle lønnsgapet. Hovedforklaringen er det kjønnsdelte arbeidsmarkedet, sier likestillingsombud Sunniva Ørstavik til avisen.

Hun peker på at kvinnelige mellomledere er i flertall i det offentlige, mens mennene er i flertall i private bedrifter der lønnsnivået også er generelt høyere.