Næringsliv

Sluttet på BI, tjente 80 millioner kroner

- Jeg studerte for å bli siviløkonom, men etter 1,5 år måtte jeg velge, forteller Alexander Hagerup til Finansavisen.

Alexander Hagerup. Foto: Andreas Fredriksen, Finansavisen

Alexander Hagerup. Foto: Andreas Fredriksen, Finansavisen

Artikkel av: Stian Jacobsen
27. mai 2014 - 14.31

19 år gammel startet Alexander Hagerup sitt eget IT-selskap som drev med drift og support. Da fikk han ideen til å starte med nettbasert backup i Norge. 22 år gammel, som student ved Handelshøyskolen BI, etablerte han The Online Backup Company (OBC).

Valgets kvaler- Da studerte jeg for å bli siviløkonom, men etter 1,5 år måtte jeg velge. Det ble OBC, forteller Hagerup til Finansavisen.

Finansavisen kan fortelle at Hagerup nå selger selskapet til den amerikanske IT-tjenestekjempen J2 Global, som har hovedkontor i Hollywood. Prisen er hemmelig, men basert på J2s tidligere kjøp, salgsinnteker delt på markedsverdi og prising av andre online backupselskaper, ligger prisen i underkant av 200 millioner kroner.

80 millioner kronerIfølge Finansavisen betyr det i så fall at den 31 år gamle gründeren har tjent om lag 80 millioner kroner på sitt engasjement.

I slutten av 2011 gikk venturefondet Northzone Ventures inn i OBC med 30 millioner kroner, for å gi muskler til salg og markedsføring og sterkere satsing utenfor Norges grenser.

Tilbake satt Northzone med 27,6 prosent av aksjene. Medgründer Lasse Øien eier 18 prosent.

Rød bunnlinjeI fjor endte omsetningen på 52 millioner kroner og et tap på 10 millioner. Ifølge Hagerup har OBC 5.000 kunder i dag.