Næringsliv

Tenåring med millionsuksess

Denice Hagen startet med to tomme hender på ungdomsskolen. Før hun var ferdig med videregående hadde hun omsatt utstyr til dyr for nesten 30 millioner kroner.

Denice Hagen. Foto: Hilde Orelid/Finansavisen

Denice Hagen. Foto: Hilde Orelid/Finansavisen

Artikkel av:  Redaksjonen
31. mai 2014 - 09.29

- Jeg er nok litt annerledes enn ungdommer flest. Jeg liker å stå på og jobbe. Og jeg har alltid vært sta, sier Denice Hagen til Finansavisen.

Hun har bygget opp petworld.no, Norges største dyrebutikk på nett.

Hun er liten og mørk, og som thailendere flest smiler hun nesten hele tiden. Hagen flyttet med sin mor fra Thailand til Norge da hun var ni år gammel, og bor nå sammen med mor og far (som har adoptert henne) et steinkast unna Petworld-lageret i Tyristrand.

Kapasiteten på lageret er i ferd med å bli sprengt. Her finner vi hundemat, fuglefrø, reptilbark og spray som skal stoppe bjeffing. Til sammen over 2.500 produkter, skriver Finansavisen.

- Det begynte egentlig med at jeg ble skadet på håndballbanen og måtte finne på noe annet. Jeg kjedet meg, og har alltid drømt om å jobbe med salg. Da jeg var liten, lekte jeg mye butikk, mimrer Hagen.

Og butikk har det blitt. Det første driftsåret omsatte Petworld for 2,5 millioner kroner og gikk i pluss. Året etter økte omsetningen til 5 millioner kroner, og så til 8 millioner kroner. Fjorårstallene viser en omsetning på 8 millioner kroner, og i år har ligger de godt an til en omsetning på mellom 12 og 13 millioner kroner. Neste år forventer de en omsetning på rundt 16 millioner kroner. De har gått med overskudd hvert år. I fjor endte overskuddet, etter lønnsutbetalinger, på litt over 600.000 kroner. Selskapet har ingen lån, og samtlige varer på lager er betalt for.

Les hele saken i lørdagens utgave av Finansavisen!