Næringsliv

Israel fortsetter byggingen av bosetninger i Øst-Jerusalem

Israels utenriksminister Avigdor Lieberman sier landet aldri vil si seg villig til å begrense byggingen av bosetninger i Øst-Jerusalem.

Mann holder Israels flagg - Foto: AP

Mann holder Israels flagg - Foto: AP

Artikkel av: NTB
16. november 2014 - 17.14

Libermans uttalelser kommer fire dager etter at Israel har gitt grønt lys til planene om å bygge 200 boliger i Ramot i det okkuperte Øst-Jerusalem. Stemningen er meget spent i byen, og Israels boligbygging er en av årsakene.

– En ting må være helt klart: Vi vil aldri akseptere at bygging i jødiske områder i Jerusalem er bosetningsaktivitet, sa utenriksministeren på en felles pressekonferanse med Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier søndag.

USA gikk onsdag hardt ut mot de israelske planene.

– Vi er sterkt uroet av denne beslutningen, ikke minst i den nåværende spente situasjonen i Jerusalem, i tillegg til den enstemmige holdningen til USA og andre i det internasjonale samfunnet som er imot slik bygging i Øst-Jerusalem, sa talskvinne Jen Psaki i utenriksdepartementet i Washington.

Israel tok kontroll over Øst-Jerusalem under seksdagerskrigen i 1967, og har siden annektert området, en handling som aldri har fått anerkjennelse internasjonalt. Israel referer til byen som sin «forente, udelte hovedstad», og anser ikke bygging der som bosetninger. Palestinerne ønsker den østlige delen av byen som hovedstad i sin egen stat. (©NTB)