Næringsliv

Dahle Gruppen kjøper Møller Bil Fredrikstad

- Vi er overbevist om at denne utvidelsen gir fordeler som kommer både kundene og oss til gode, sier eier og daglig leder Kristian Walstad i Dahle Gruppen.

Foto: Møllergruppen

Foto: Møllergruppen

Artikkel av: Øystein Byberg
5. februar 2015 - 12.46

Dahle Gruppen i Sarpsborg kjøper Møller Bil Fredrikstad og styrker dermed sin posisjon i bilmarkedet i Nedre Glomma-regionen. Gruppen har etter kjøpet Volkswagen- og Audiforhandlere i Sarpsborg, Halden og Fredrikstad.

- Dahles Auto har vært forhandler av Volkswagen siden 1948 og Audi fra 1974. Når vi nå har fått muligheten til å overta Møller Bil Fredrikstad, dreier det seg om bilmerker vi kjenner godt og er stolte av å representere. Vi er overbevist om at denne utvidelsen gir fordeler som kommer både kundene og oss til gode, sier eier og daglig leder Kristian Walstad i Dahle Gruppen, i en melding.

I tillegg til Volkswagen- og Audi-forhandlerne i de tre byene eier Dahle Gruppen også Skoda- forhandlerne Dahles Auto Fredrikstad og Dahles Auto Sarpsborg.

- Dahle Gruppen er en av de bilforhandlerne vi har samarbeidet lengst med, og vi kjenner selskapet som profesjonelt, solid og langsiktig. Derfor er vi trygge på at både kunder og ansatte i Fredrikstad blir godt ivaretatt også i fremtiden, sier konsernsjef Pål Syversen i MøllerGruppen.

Selskapet har eid Fredrikstad-forhandleren siden 2005.

- Vår strategi er å skape sterke regionale forhandlere. Vi er opptatt av å ha et forhandlernett med størst mulig konkurransekraft, og derfor vil vi av og til foreta slike tilpasninger som dette salget representerer. Vi har både kjøpt og solgt forhandlere tidligere, og det kommer vi til å gjøre i fremtiden også, sier Syversen i meldingen.