Næringsliv

Dansk rekruttering rykker til Norge

Det danske konsulenthuset Hartmanns åpner sitt første utenlandske kontor i Oslo.

Artikkel av: Marianne L. Skarsgård
4. mars 2015 - 11.55

Etter fem år med rekruttering i Norge åpner det danske rekrutteringsbyrået Hartmanns selskapets første udenlandske kontor i Oslo, går det frem av en melding.

- Nødt til å ekspandere

Regionssjef Inge Sørensen har 140 spesialister i ryggen når det danske konsulenthuset åpner denne uken. Selv om rekrutteringsmarkedet i Norge er meget konkurransepreget, tror han fullt og helt på at Hartmanns kan ta markedsandeler her til lands.

- Det er ingen hemmelighet at jobbmarkedet i Europa flyter sammen. Vi ser en langt høyere mobilitet på jobbmarkedet, og i vår bransje mener jeg at man blir nødt til å ekspandere ut over grensene for å kunne vokse, sier Sørensen.

- Stort jobbpotensiale

Hartmanns administrerende direktør, Anne-Mette Ravn, mener det iNorge for tiden er stor mangel på spesialister innenfor spesielt ikt, it, teknikk og salg, samt på ingeniører og mellomledere.

- Det er et stort jobbpotensiale for veldig mange utenlandske spesialister i Norge, og bare i fjor rekrutterte vi for eksempel 10 dansker til Norge. Vår modell med en fullstendig transparent prosess for både virksomhet og kandidater er jeg sikker på at passer godt til den norske mentaliteten, sier Ravn.

- De er også tilhengere av gjennomsiktig konsulentarbeid, og med vårt kontor i Oslo er målet å rekruttere både lokalt og internasjonalt, fortsetter hun.