Næringsliv

Norges beste konsulenter

Årets konsulenter 2015 ble kåret i går. Æresprisen gikk til mannen med bransjens mest imponerende internasjonale karriere - en pionér i bransjen.

Christian Busch. Foto: Hanne Kristine Fjellheim.

Christian Busch. Foto: Hanne Kristine Fjellheim.

Artikkel av: Odd Steinar Parr
16. april 2015 - 12.26

Kapital kåret i går kveld, sammen med Konsulentguiden og Virke, Årets konsulenter 2015.

Prisen har blitt delt ut hvert år siden 2008. Hensikten er å belønne fremragende aktører i konsulentbransjen og synliggjøre den viktige rollen konsulenter har for verdiskapning.

Menon Business Economic kåret til Årets konsulentselskap, Christian Busch i IT-selskapet Sopra Steria ble kåret til Årets konsulent, mens rekrutteringsrådgiver Ole I. Iversen fikk juryens pris.

Æresprisen til Tore MyrholtMen den gjeveste prisen, Årets ærespris, gikk til mannen som kan sies å ha gått opp sporene for management consulting-bransjen i Norge, og personen i norsk konsulentbransje med den mest imponerende internasjonale karrieren – noensinne.

Vi snakker naturligvis om McKinsey-direktør Tore Myrholt.

Myrholt var sentral i oppstarten av McKinsey i Norge, og har vært trofast mot selskapet i de over 30 årene som har gått siden. Faktisk var han kandidat til å overta som toppsjef i McKinsey globalt.

- Selskapet har bidratt til å omstrukturere helse-Norge, effektivisere oljebransjen, rasjonalisere bort arbeidsplasser, sparke toppledere og øke produktiviteten i landet for milliarder av kroner, heter det i begrunnelsen fra juryen.

- Har utviklet ettertraktede ledereVidere heter det at «arbeidsplassene Myrholt har bidratt til å skape i konsulentbransjen hvert år tiltrekker seg de 1-2 prosent beste studentene ved landets økonomiske høyskoler og universiteter».

- Gjennom systematisk trening og utvikling har mange av dem senere blitt ettertraktede ledere i næringslivet og offentlig forvaltning, noe årets æresprismottaker også har mye av æren for, skriver juryen.

Les et stort, eksklusivt intervju med Tore Myrholt i siste utgave av Kapital.