Næringsliv

Petter Stordalen punget ut 3,5 mill. for Bill Clinton

– Jeg skjønner at det går an å reagere på beløpet, men det var det han skulle ha.

Petter Stordalen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Petter Stordalen. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Artikkel av: Øystein Byberg
18. mai 2015 - 06.34

Bill Clinton fikk 3,5 millioner kroner av hotellkonge Petter Stordalen for en én times tale på EAT-konferansen i mai 2014, skriver VG.

– Jeg skjønner at det går an å reagere på beløpet, men det var det han skulle ha. Vi prøvde å få det billigere. Men de ga seg ikke, så vi betalte. Hadde det gått til Bill Clinton personlig hadde vi nok tynt endel mer, men når pengene gikk til et veldedig formål, altså til Clinton Global Initiative, kom vi til at det var greit, sier advokat Henrik A. Christensen, talsmann for Stordalens veldedige pengebinge: Stordalen Foundation.

– Dette var den første EAT-konferansen og Petter var villig til å hjelpe til for å få et stort navn. Det endte med Bill Clinton. Han var ønsket og da det var prisen, var vi villige til å betale. De fleste kjenner Clintons engasjement for klima og miljø og at han har vært den mest karismatiske presidenten siden John F. Kennedy, sier Christensen til VG.

Avisen skriver at Bill og Hillary Clinton ikek har fått et høyere honorar det siste året enn det de fikk av Petter Stordalen.

Petter Stordalen var ikke tilgjengelig for kommentar 17. mai.