Næringsliv

Nye regler forbyr dyr roaming i EU og Norge

Fra 2017 kan du ringe, surfe og sms'e i vei når du er på ferie, uten at mobilregningen løper løpsk. Forbrukerrådet håper mobilselskapene innfører lavere priser med en gang.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: NTB
30. juni 2015 - 10.43

Det er en ny avtale mellom EU-parlamentet og EU-formannskapet som sørger for at de såkalte roamingavgiftene forbys fra 2017, opplyser nyhetsbyrået Ritzau. Gjennom EØS-avtalen vil de samme reglene gjelde for Norge.

– Vi har ikke sett den endelige teksten ennå, men vi stiller oss positivt til vedtaket. EU sender et klart og tydelig signal på at det må bli slutt på dyre samtaler og surfing i utlandet. Det er fortsatt en stund før reglene er implementert, så vi håper mobilselskapene tar dette på alvor og allerede nå tilbyr bedre priser og avtaler, sier fagdirektør for digitale tjenester Finn Lützow-Holm Myrstad i Forbrukerrådet til NTB. (©NTB)