Næringsliv

Privat forbruk på "Wall Street-nivå"

Den hvitvaskingssiktede GNRD-presidenten Loai Deeb skal ha hatt et enormt privat forbruk.

penger.jpg

penger.jpg

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
17. juni 2015 - 08.28

Den hvitvaskingssiktede presidenten for Stavanger-baserte Global Network for Rights and Development (GNRD), Loai Deeb, granskes av politi og skattemyndigheter for å ha overført store millionbeløp til seg selv, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge avisen er tre selskaper i Emiratene sentrale i etterforskningen, men det er foreløpig ukjent hvem som står bak selskapene og som sender penger fra disse selskapene til Deeb og GNRD.

Les også:Menneskerettsorganisasjon siktet for hvitvasking

De siste par årene har Deebs forbruk vokst voldsomt, blant annet gjennom to eiendomskjøp på til sammen 12,3 millioner kroner, som ble betalt kontant. I tillegg har inntekten hans vokst fra å ligge i underkant av 200.000 kroner årlig frem til 2012, til å plutselig være på 4,7 millioner kroner i 2013.

Ifølge DN er en beskrivelse av Deebs private forbruk at det ligger på et høyt "Wall Street-nivå", og millionlønnen skal være utbetalt fra utlandet.

Statsadvokat i Økokrim, Håvard Kampen, sier til avisen at både Deebs privatøkonomi og GNRDs økonomiske disposisjoner er sentrale deler av etterforskningen.