Næringsliv

Storgevinst for Rieber-familien og Trond Mohn

To Bergens-familier tjener nå nær 200 millioner kroner på salg av IT-selskap.

Trond Mohn. Foto: Finansavisen

Trond Mohn. Foto: Finansavisen

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
26. juni 2015 - 07.41

Rieber-familien og Trond Mohn innkasserer tilsammen nesten 200 millioner kroner på salg av IT-selskapet Software Innovation, som de kjøpte ifjor, til finske Tieto. Gevinsten er på rundt 50 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Kjøpesummen er på 610 millioner kroner, som betales kontant når godkjennelse fra Konkurransetilsynet foreligger. Da de to Bergens-familiene i fjor kjøpte selskapet betalte de 345 millioner kroner for 86 prosent av aksjene.

- Vi hadde en langsiktig plan med selskapet, men så fikk vi en henvendelse av Tieto i midten av mai. Det finansielle tilbudet syntes vi var meget bra. For oss er det viktig å selge Software Innovation til et godt hjem med riktig pris. Tieto vil bli en god industriell eier, sier styreleder Trond Valvik til avisen.