Næringsliv

«Wonderboy» henter 100 millioner kroner

Fredrik Halvorsen kliner til igjen. «Wonderboy» skal ansette 100 nye medarbeidere.

Fredrik Halvorsen. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Fredrik Halvorsen. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Artikkel av: Stian Jacobsen
17. juni 2015 - 12.21

Tidligere McKinsey-konsulent Fredrik Halvorsen (41) ble børsens yngste konsernsjef da han tok over som sjef i videkonferanseselskapet Tandberg 31 år gammel, etter et knapt halvår som finansdirektør.

Nå er han arbeidende styreleder i det hurtigvoksende IT-selskapet Acano som utvikler en programvare som binder sammen ulike videokonferansesystemer i virtuelle møterom, såkalte co-spaces.

Acano er til stede i 13 land, med totalt 150 ansatte. «Wonderboy»-Halvorsen planlegger nå å ansette ytterligere 100 personer.

I dagens utgave av Finansavisen kan vi lese at Acano leverer supervekst. I fjor økte omsetningen fra 3,8 til 22 millioner dollar, og driften gikk i null. Målet er å doble omsetningen i inneværende år.

- Det går veldig bra. Vi nådde de målene vi satte oss for 2014, og er nå selvfinansierende. Planen er å reinvestere all profitt de neste tre årene, sier Halvorsen til Finansavisen.

I fjor kom tidligere Tandberg-styreleder Jan Chr. Opsahl, hans sønn Christian Opsahl og Celina Midelfart inn på eiersiden gjennom en emisjon på 40 millioner kroner. Totalt er det investert nærmere 100 millioner, og nå dobles innsatsen.

- Vi har bestemt oss for å klinke til igjen. Vi har to nye satsingsområder utviklet under Acano-paraplyen som skal lanseres på nyåret, og vi investerer aggressivt de neste månedene for å forberede dette, sier Halvorsen til Finansavisen.

I forbindelse med den kommende emisjonen vurderer eierne å selge opp til ti prosent av selskapet gjennom en notering på Oslo Børs i løpet av høsten.

- Børs er aktuelt, men det vil selvfølgelig være avhengig av hvilken pris vi får. Vi har også mulighet til å hente 100 millioner fra våre eksisterende investorer, sier Halvorsen til Finansavisen.