Næringsliv

Dette er Norges beste kredittkort

Prisforskjellen er stor.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Stian Jacobsen
2. juli 2015 - 13.01

Norsk Familieøkonomi undersøker årlig Norges beste kredittkort og kan igjen kåre Skandiabanken med det billigste og beste kortet. Undersøkelsen er enkel og grei, hvem er dyrest og hvem er billigst.

På en god 2. plass finner vi Santander Consumer Bank.

Det er i de fleste sammenhenger vanskelig å måle individuelle behov, som eksempelvis fordeler. Det er derfor ikke mulig å kvantitativt måle om det ene kredittkortet har bedre medlemsfordeler enn det andre.

Det hjelper ikke deg om DNB har 20 prosent rabatt på XXL når fotballklubben til din sønn har 20 prosent hos G-Sport og må ha et spesielt merke. Det hjelper heller ikke om det ene kortet har avtale med SAS når SAS ikke flyr fra der du bor. Derfor blir ulike kredittkorts medlemsfordeler veldig vanskelig å måle, da behovet er så veldig individuelt.

- Hva vi kan måle, er kostnadene ved hvert enkelt kort, og der er det veldig store forskjeller, sier sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi, Reid Krohn-Pettersen.

- Renteforskjellen mellom det dyreste og det billigste er dobbelt så stor. Det vil si at man betaler bare halvparten i effektiv rente på kreditt ved å benytte Skandiabanken versus Gebyrfri Visa Gold, påpeker Krohn-Pettersen.

Dersom en familie har finansiert sin utenlandstur ved å benytte et kredittkort, med kostnad på 40.000 kroner, samt et kontantuttak på 10.000 kroner, er forskjellen mellom beste og dårligste kredittkort hele 3.168 kroner når familien velger å betale tilbake i løpet av 12 måneder/terminer.

Renteforskjellen ved benyttet kreditt er dobbelt så stor mellom det beste og de dårligste kortene. Skandiabanken har en effektiv rente på 14,84 prosent mens de dårligste har nesten 30 prosent i effektiv rente.

Undersøkelsen viser også at svært mange av kredittkortene har gebyr ved kontantuttak. Samtidig viser undersøkelsen at en tredjedel av kortene ikke har reiseforsikring.