Næringsliv

Bygger europas største datasenter i Lefdal

Lefdal Mine Datacenter har startet byggingen av det som kan bli europas største datasenter.

Lefdal Mine Datacenter i Lefdal i Lefdal. Faksimile fra video

Lefdal Mine Datacenter i Lefdal i Lefdal. Faksimile fra video

Artikkel av: Stein Ove Haugen
25. august 2015 - 11.56

Det høysikre fjellanlegget på Vestlandet vil sette en ny standard for datasenterindustrien. Ett av de mest sikre, fleksible og grønne datasentre i Europa, samtidig som det for kunden også blir det mest kostnadseffektive, heter det i en pressemelding fra selskapet.

Sammen med sine partnere, IBM og Rittal, har selskapet utviklet en løsning med stor grad av fleksibilitet gjennom ulike typer produktløsninger, og rask leveranse av kapasitet, heter det videre.

- Lefdal Mine Datacenter sikter mot det store, krevende europeiske markedet. Med sin grønne profil og ledende på sikkerhet, vil Lefdal Mine Datacenter være med å bane vei for en ny eksportindustri i Norge. Det handler om foredling av kortreist strøm i et effektivt datasenter i megaklassen. Det handler også om partnerskap med verdensledende selskaper som Rittal og IBM. Denne strategien bygger på fra start å være et ledende datasenter alternativ for det norske markedet, sier styreleder i Lefdal Mine Datacenter, Egil Skibenes.

Som teknologipartner for Lefdal Mine Datacenter har IBM også bidratt til å utvikle det tekniske designet og kvalitetssikre planene for datasenteret. IBM vil også, som leietaker hos Lefdal Mine Datacenter, tilby sine kunder å flytte sine backup-servere og data til Lefdal Mine Datacenter når dette står klart, fremgår det av pressmeldingen.

- Lefdal Mine Datacenter er et strategisk og miljøvennlig alternativ for sikker og effektiv lagring og drift av data i Norge. Vi tror denne løsningen vil gi gjenklang hos både våre norske og internasjonale kunder, sier  adm. dir. Arne Norheim i IBM Norge.

Senteret i Lefdal, mellom Nordfjordeid og Måløy, vil være på 120.000 kvadratmeter fordelt på 75 rom, vil forsynes med 100 prosent fornybar energi fra flere kilder og ventes å være i drift i august 2016, fremgår det av meldingen.