Næringsliv

Møtene koster oss milliarder av kroner

Professor mener dårlig møtekultur er en enorm skjult kostnad for samfunnet.

Foto: Scanpix

Foto: Scanpix

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
7. september 2015 - 08.34

Ledere bruker i snitt godt over halvparten av tiden sin i møter, når reisetid medregnes. Samtidig viser, ifølge professor Erik Lerdahl, flere studier at nær halvparten av møtene vurderes som bortkastet av dem som deltar, skriver Dagens Næringsliv.

- Dårlige møter fører paradoksalt til flere møter, nedsatt trivsel og mye frustrasjon, sier Lerdahl, som er professor i kreativitet og forfatter av boken "Slagkraftige møter", til avisen.

Han mener dårlig møtekultur er en skjult kostnad som koster det norske samfunnet milliarder av kroner hvert år. Professoren mener det er mye tidå spare på ny teknologi, men men advarer mot å "rope halleluja".

- Det kan være effektivt, men man må bruke det for det det er godt for og ikke tro det er løsningen på alt. I mer strategiske og kreative møter er det viktig å se hverandre i øynene, sier Lerdahl til DN.