Næringsliv

Tidligere milliardær satser videre alene

Eiendomsinvestor Tore Lie satser nå på boligutvikling i jærkommunene Team Bygg Holding AS.

Eiendomsinvestor Tore Lie. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Eiendomsinvestor Tore Lie. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.

Artikkel av: Siri Knutsen Vosgraff
14. oktober 2015 - 08.47

Bankene har tatt over kontrollen av Bryne-mannen og den tidligere milliardæren Tore Lies eiendomssatsing i Otium. Nå satser han videre gjennom Team Bygg Holding AS, skriver Dagens Næringsliv.

Etter flere gode år på begynnelsen av 2000-tallet, gikk det galt for Lie da finanskrisen kom og han satt med over tre milliarder kroner i gjeld og store byggeprosjekter i et marked som bråstoppet.

I praksis er det ifølge avisen nå bankene som har hele kontrollen med driften av den tidligere milliardærens eiendomssatsinger i konsernet Otium, og avtalen som er inngått med tilsammen 11 kreditorer varer i to år. Denne uken leverte Otium sine regnskaper, som viser et underskudd på 162,4 millioner kroner i 2014.

Lie sitter fortsatt på alle aksjene i selskapet, men en salgsprosess for de delene som ikke er knyttet til boligutvikling er nå satt i gang.

Ifølge DN betalte imidlertid Lie i vår 119 millioner kroner for å kjøpe ut Team Bygg Holding AS, som har vært et av de mest lønnsomme datterselskapene. Det satser nå på boligutvikling i jærkommunene, og gikk i fjor med et overskudd på 22 millioner kroner.